I dag tilbyr produsenter f.eks. barnesenger som ved hjelp av flere tilleggselementer gjør det mulig å utvide soveområdet eller justere madrassens høyde etter barnets høyde. En interessant og bemerkelsesverdig løsning er også mobile skrivebord til barn, barnegarderober med uttrekkbare hyller og kommoder til barn med stellebord som etter spedbarnsalder muliggjør enkel fjerning av den myke puten som brukes til å kle barnet.

Slike fasiliteter gir fordeler både i form av bekvemmelighet og sparing av plass som vi uten unødvendig skam kan bruke på fargerike dekorasjoner, leker og bamser. Overholdelse av prinsippene for ergonomi er i dette tilfellet en flott oppskrift, ikke bare for å gi opp overflødige møbler, men også for å ordne plassen på en slik måte at den ikke begrenser bevegelse og sted som er ment for barnelek.

Vi velger et sett med barnemøbler

Spørsmålet om møblenes former og farge stilles av alle foreldre som ordner barnerom. Hva bør man fokusere først på i dette emnet? Nøkkelen i denne saken er barnets behov og størrelsen på rommet som er beregnet for barnet. La oss huske at uten godt valgte møbler vil et barnerom ikke ha en sjanse til å oppfylle barnets forventninger i det lange løp. Det å skape et barnevennlig miljø bør stimulere barn til å handle, støtte deres utvikling og gjøre det lettere å tilegne seg nye ferdigheter, så prøv å ikke overdrive med antall ekstra barnestoler, hyller og skuffer. La oss tilpasse dem proporsjonalt til mengden av barnets ting.

Møbler til barn kan ikke overvelde rommet med sine dimensjoner og ta opp all tilgjengelig plass. For å unngå en slik effekt på små rom er det bedre å gi opp ferdige møbelsett til barn og påta seg selvstendig samling og tilpasning av utstyr. Takket være dette vil vi kunne bestemme selv hvilke elementer som skal stå på barnerommet.

La oss i den forbindelsen ta hensyn til materialer, måte noe ble laget på og konstruksjonsløsninger som ble anvendt. Ikke bruk møbler med skarpe kanter eller møbler som er altfor lette på rommet som er ment for et aktvt barn. Barnemøbler kan ikke falle under trykk av vekt eller en liten dytt. Ved å velge de med solide og stabile former skal vi være sikre på at de blir trygge å bruke for barnet vårt.